Gecertificeerde materialen      Altijd met zorg verpakt      Verzending 1-5 werkdagen      Klantenbeoordeling 9.7

Het verschil tussen Bibs en Frigg fopspenen

Laatst plaatste ik op Facebook en Instagram een afbeelding met daarop: ‘Bibs VS Frigg’. Men kon daar vervolgens een reactie onder plaatsen met hun voorkeur. Tussen de reacties werd ook de volgende vraag gesteld: ‘Wat is eigenlijk het verschil tussen Bibs en Frigg?‘. Dat zal ik in dit artikel uitleggen.

Zo op het eerste gezicht zie je weinig verschil. Beide merken hebben een minimalistisch ontwerp met een buitenwaartse curve om de fopspeen van de huid van je baby te houden en hebben een ronde, kersvormige speen. Deze vorm van het speentje bootst de vorm van de tepel na en is herkenbaar voor een baby. Het kindje krijgt hierdoor hetzelfde vertrouwde gevoel als bij de borstvoeding. Beide speentjes zijn dan ook ideaal om te gebruiken in combinatie met borstvoeding.

Als je goed naar beide speentjes kijkt, zie je dat de Frigg speentjes wat verfijnder zijn qua design en dat er in het schildje 2 ‘luchtgaatjes’ zitten. Bij Bibs zijn dat er 3. Deze luchtgaatjes zijn er om ervoor te zorgen dat er niets ernstigs kan gebeuren met je kindje, zodra hij of zij het speentje helemaal in de mond heeft gestopt.

Natuurrubber (Latex) en Siliconen speen

Waar Bibs twee modellen in de collectie heeft met een siliconen speen (Bibs de Lux en Bibs Supreme), heb je bij Frigg bij elke speen de keuze of je kiest voor een natuurrubberen of siliconen speen. De siliconen speentjes zijn ook geschikt voor kindjes met een latex-allergie. Bij ons zijn alleen de natuurrubberen speentjes verkrijgbaar van Frigg. Deze vind je hier.

Maten en soorten

Bibs heeft ook verschillende soorten speentjes in veel verschillende kleuren. De bekendste en meest favoriet is toch wel de klassieke bibs fopspeen. Daarnaast heeft Bibs ook een ‘Glow in the Dark’ model, ‘Bibs de Lux’ en de vlinder-vormige ‘Supreme’.

De speentjes van Bibs zijn er in 3 maten;

  • T1: 0/6 maanden
  • T2: 6/18 maanden
  • T3: 18+ maanden

De speentjes van Frigg zijn er in twee maten; T1 en T2. Deze staan gelijk aan de maten van Bibs (0/6 maanden en 6/18 maanden). Wij verkopen enkel maat T2 (6/18 maanden) van zowel Bibs als Frigg. Ook zijn de speentjes van Frigg er in veel verschillende kleuren en in andere vormen. Bij Frigg kun je kiezen uit ‘Classic‘, ‘Color Block’ en ‘Daisy‘. Het Daisy model heeft een schattige vorm van een bloem.

Ik hoop dat het verschil voor iedereen zo duidelijk is. Ik zal later het verschil tussen een natuurrubberen en siliconen speen toelichten. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust hieronder in de reacties.

Liefs,

Diana

Diana Buitendijk-Elias
Hi! Mijn naam is Diana en ik ben de eigenaresse van Petit Life. Naast het runnen en het maken van de producten in deze webshop, ben ik ook moeder van Colin (2016) en Ryan (2018) en heb ik een grafisch-/webdesign bedrijf genaamd Dace Media.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.petitlife.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 71 reviews.