Gecertificeerde materialen      Altijd met zorg verpakt      Verzending 1-5 werkdagen      Klantenbeoordeling 9.7

Het verschil tussen siliconen en latex fopspenen

Wanneer je als ouder op zoek gaat naar een fopspeen voor je kind, kom je vaak voor de keuze te staan tussen siliconen en latex fopspenen. Welke kun je nu het beste kiezen? Beide materialen hebben hun eigen unieke eigenschappen en voordelen, en het is belangrijk om te begrijpen hoe deze verschillen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken over welke het beste is voor je kindje.

Laten we beginnen met latex fopspenen. Latex is een natuurlijk en hypoallergeen materiaal, wat betekent dat het zacht is voor de huid van een baby en minder waarschijnlijk irritatie of allergieën veroorzaakt. Latex is een zacht en soepel materiaal en zorgt voor comfort en geruststelling voor de baby, wat bevordert de slaap en het ontspanning. Een latex fopspeen vormt zich naar de mond van het kind. Hierdoor oefent het kind weinig druk uit op het gehemelte en hebben ze minder effect op de stand van de kaken en tandjes.

De latex fopspenen zijn uit één stuk gegoten en zijn daardoor zeer hygiënisch. Er zijn geen naden of randen waarin melkrestjes en bacteriën achterblijven. Daarnaast is latex ook ademend, wat betekent dat het geen schade toebrengt aan de delicate huid van het kind. Hierdoor is het een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een comfortabele, veilige en duurzame fopspeen. Ook zijn de latex fopspeentjes ecologisch verantwoord. Latex is een milieuvriendelijke grondstof die afbreekbaar is en weinig milieubelastend is tijdens productie en afvalbeheer.

Een nadeel van latex fopspenen is dat de speentjes niet vaatwasmachinebestendig zijn. Ook het gebruik van magnetron sterilisatoren wordt afgeraden. Je dient latex speentjes te reinigen in een kom met kokend water. Dus niet ouderwets uitkoken in een pannetje.

Siliconen fopspenen zijn gemaakt van een synthetisch materiaal dat hypoallergeen en niet-giftig is. Dit maakt het veiliger voor baby’s met een gevoelige huid of allergieën. Daarnaast zijn siliconen fopspenen onbreekbaar en iets duurzamer dan latex fopspenen. Hierdoor hebben ze een langere levensduur en hoef je je minder zorgen te maken over breuk of vervanging. Bovendien zijn siliconen fopspenen gemakkelijker te reinigen dan latex fopspenen, omdat ze niet uitzetten en samentrekken.

Een nadeel van siliconen fopspenen is dat ze niet zo flexibel zijn als latex fopspenen, wat betekent dat ze minder natuurlijk aanvoelen in de mond van het kind. Dit kan een aanpassing zijn voor baby’s die gewend zijn aan latex fopspenen.

Uiteindelijk zijn dus zowel latex als siliconen fopspenen goede opties voor je kindje, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de specifieke behoeften. Latex fopspenen zijn comfortabel, ademend en natuurlijk aanvoelend, terwijl siliconen fopspenen hypoallergeen, onbreekbaar, eenvoudiger te reinigen en duurzamer zijn. Maak een weloverwogen beslissing door rekening te houden met de specifieke behoeften van jouw kindje en onderzoek welke het beste bij hen past.

Extra weetje: over het algemeen wordt aanbevolen om fopspeentjes van elk materiaal soort na 6-8 weken te vervangen, om ervoor te zorgen dat ze hygiënisch en veilig blijven voor je baby. Lees hier wanneer het tijd is om een fopspeen te vervangen.

Liefs,

Diana

Diana Buitendijk-Elias
Hi! Mijn naam is Diana en ik ben de eigenaresse van Petit Life. Naast het runnen en het maken van de producten in deze webshop, ben ik ook moeder van Colin (2016) en Ryan (2018) en heb ik een grafisch-/webdesign bedrijf genaamd Dace Media.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.petitlife.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 71 reviews.