Gecertificeerde materialen      Altijd met zorg verpakt      Verzending 1-5 werkdagen      Klantenbeoordeling 9.7

Thuis spelenderwijs letters leren

Momenteel heeft onze oudste zoon Colin (5) meivakantie. Tot vandaag heeft het zonnetje zich helaas niet laten zien. Omdat onze jongens spelletjes erg leuk vinden, besloot ik om in huis een actief spel op te zetten waar beide heren lekker hun gang konden gaan. Dit spel is eenvoudig uit te voeren zonder dat daar veel voorbereiding voor nodig is. Het enige wat je nodig hebt zijn post-its, een paar a4tjes en een stift.

Wat ga je doen?
Per post-it schrijf je een letter op totdat je alle letters van het alfabet hebt gehad. Daarna plak je de post-its door het huis. Op een centrale plek, bijvoorbeeld in de woonkamer, hang je een overzicht van alle letters.

Het spel
Het is de bedoeling dat je kindje de letters/post-its zoekt in huis en deze bij de juiste letter op de centrale plek plakt. Omdat er zo’n 2,5 jaar leeftijdsverschil zit tussen onze jongens, bedacht ik twee varianten. Onze jongste, Ryan (2,5), maakt nu kennis met het alfabet. Daarom heb ik voor hem alleen de letters van alfabet opgeschreven. Zo leert hij de letters goed te herkennen.

Voor Colin bedacht ik dat hij woorden kon gaan vormen van de gevonden letters. Omdat hij op school kennismaakt met ‘oe’, ‘ie’ en ‘ui’, heb ik deze klanken verwerkt in de woorden die hij bij elkaar moest zoeken. Doordat hij de losse letters bij elkaar moest plakken totdat er een woord stond, kon hij gelijk oefenen met lezen.

Beide boys waren erg fanatiek om alle letters te verzamelen! Ryan had af en toe nog wel hulp nodig, maar Colin wilde hem maar al te graag helpen. Ik kan wel zeggen dat het spel hier een succes was! De letters mochten dan ook nog niet van de deuren af, haha. Dit gaan we zeker vaker doen.

Doen jullie ook weleens zulke spellen thuis?

Liefs,

Diana

Diana Buitendijk-Elias
Hi! Mijn naam is Diana en ik ben de eigenaresse van Petit Life. Naast het runnen en het maken van de producten in deze webshop, ben ik ook moeder van Colin (2016) en Ryan (2018) en heb ik een grafisch-/webdesign bedrijf genaamd Dace Media.

1 reply on “Thuis spelenderwijs letters leren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.petitlife.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 71 reviews.