Gecertificeerde materialen      Altijd met zorg verpakt      Verzending 1-5 werkdagen      Klantenbeoordeling 9.7

Mom Talk: Lees, luister, maar vooral: voel!

Het moederschap, dat kan best nog wel een uitdaging zijn. Iedereen ervaart het moederschap op haar eigen manier. Vandaag deelt Tamara haar visie over het omgaan met verschillende adviezen betreft de opvoeding van haar kindje Wolff.

Toen Wolff net geboren was vond ik dat natuurlijk magisch, maar ook mega overweldigend. Je hebt een klein hulpeloos frummeltje in je handen en bent bang om alles fout te doen. Ik had net de meest heftige lichamelijk prestatie ooit geleverd, de hormonen gierden door mijn lichaam en ik voelde me kwetsbaar en onzeker. Dus om uit te vogelen hoe dat moederen nou eigenlijk moest las en luisterde ik veel.

Zo las ik dat je je kindje niet alleen moest laten huilen, maar dat leren zelfstandig in slaap vallen ook heel belangrijk was. Ik kreeg verhalen te horen dat de achternicht van Petra een zoontje van 3 had die nog steeds niet doorsliep, omdat zijn moeder weigerde hem te laten huilen. Petra zelf had de laten-huilen methode bij 6 weken al toegepast en haar kind sliep perfect door.

“de perfecte moeder bestaat niet en er is niet één manier van opvoeden.”

Ik las ook dat kunstvoeding kwalitatief goed en veilig is. Fabrikanten gebruiken de samenstelling van borstvoeding als basis, maar uit onderzoek blijkt dat borstgevoede kinderen minder last hebben van infecties, oorontsteking en overgewicht. “Te vroeg starten met bijvoeding heeft risico’s” zegt KiiND Magazine. Maar de kinderarts in het ziekenhuis geeft aan dat eerder starten met bijvoeding juist kan helpen om het zuur van de heftige reflux beter binnen te houden, zodat de slokdarm wat kan worden ontzien en de kans krijgt te genezen.

Terwijl ik al die tegenstrijdigheden lees, wil ik gewoon het beste voor mijn kindje. Wat ik inmiddels wel geleerd heb: de perfecte moeder bestaat niet en er is niet één manier van opvoeden. Dus lees goed onderbouwde verhalen en onderzoeken, luister naar ervaringen van andere moeders en vaders, maar vooral: doe dat waar jij je goed bij voelt.

Liefs,

Tamara

Tamara Groenewegen
Mama van Wolff (1,5) & Baby2 (nov ‘21). Op weg naar zelfliefde & balans. Praat over hoogsensitiviteit, onzekerheid en het moederschap en is gek op fashion & beauty.

1 reply on “Mom Talk: Lees, luister, maar vooral: voel!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.petitlife.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 71 reviews.