Veiligheidsinstructies

Alle producten van Petit Life dienen onder toezicht van een volwassene gebruikt te worden. Petit Life is niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Als ouder of verzorger ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid.

Controleer regelmatig voor gebruik van een product of alle onderdelen nog goed aan elkaar vast zitten en op oneffenheden. Maak de knopen en-/of onderdelen nooit los. Zodra de onderdelen losser van elkaar komen te zitten, dient het product niet meer gebruikt te worden.

Met uitzondering van de bijtringen en chew toys van Petit Life is het niet de bedoeling om de overige producten in de mond te stoppen. Deze producten zijn niet bedoeld als bijtproduct. Dit in verband met de kleine onderdelen en het koord of elastiek. Wanneer de producten in contact komen met elke vorm van vocht kunnen de materialen hun stevigheid verliezen, de clips gaan roesten en hierdoor kapot gaan. De veiligheid van de producten kan hierdoor niet gewaarborgd worden en de garantie is dan niet van toepassing.

Speenkoorden

Een speenkoord is een accessoire dat dient als hulpmiddel om de fopspeen binnen handbereik te houden en is niet bedoeld om op te kauwen. Wanneer een speenkoord in contact komt met vocht dan kunnen de materialen hun stevigheid verliezen, de clips gaan roesten en hierdoor kapot gaan.

Een speenkoord dient niet te worden gebruikt als speelgoed. De speenkoorden hebben een maximale lengte van 22 cm (excl. clip). Hiermee voldoen de speenkoorden aan de EU veiligheidsnorm. Maak het speenkoord ook niet langer en geef het speenkoord ook nooit mee tijdens het slapen in verband met verstikkingsgevaar.

Bijtringen

Bijtringen dienen niet meegegeven te worden naar bed of wieg. De houten bijtringen dienen niet meer gebruikt te worden zodra het kindje tandjes heeft.

Wagenspanners

Wagenspanners en overige kinderwagen- of box accessoires dienen ter decoratie en niet om als speelgoed of als bijtproduct gebruikt te worden in verband met de kleine onderdelen en-/of het elastiek.