Gecertificeerde materialen      Altijd met zorg verpakt      Verzending 1-5 werkdagen      Klantenbeoordeling 9.7

Mom Talk: De reis naar het moederschap van twee vrouwen (1/3)

Het moederschap, dat kan best nog wel een uitdaging zijn. Iedereen ervaart het moederschap op haar eigen manier. In deze nieuwe rubriek ‘Mom Talk’ delen we persoonlijke verhalen van moeders. De verhalen bieden een intieme inkijk in de verschillende ervaringen, uitdagingen en vreugdes van het moederschap. Elk verhaal is uniek en authentiek, en we hopen dat ze je inspireren, troosten, verbinden of gewoon heerlijk laten lachen.

Daniëlle, een gedreven professional in de online marketing branche, begon haar eigen bedrijf in januari 2024 met als doel bedrijven te helpen bij het vergroten van hun online zichtbaarheid en vindbaarheid. Met een passie voor schrijven, heeft ze voor ons haar eigen verhaal uitgewerkt. Dit verhaal, dat meerdere delen bevat, biedt een inkijkje in haar persoonlijke reis naar het moederschap.


Als klein meisje wist ik dat ik later altijd met kinderen wilde werken. Ik had verschillende oppas adresjes in mijn jeugd en na mijn middelbare school rolde ik de sociaal pedagogisch medewerker opleiding in. Werken op een kinderdagverblijf was mijn doel.

In het laatste jaar van mijn opleiding werd onze klas samengevoegd met de andere klas van deze opleiding. Er waren in de voorgaande jaren flink wat leerlingen gestopt met de opleiding, dit was dan ook de reden om het laatste jaar af te ronden in een voltallige klas. Richting het einde van het schooljaar werden er MSN adressen gewisseld. De tijd van MSN toen nog, ja (zo lang geleden dus).

“Het grappige was dat deze situatie ons veel dichter bij elkaar bracht.”

Redelijk snel zag ik daar bij een van mijn klasgenoten dat zij op meisjes viel. Ik sprak haar aan via MSN en vertelde haar dat ik het echt dapper vond dat ze hier voor uit durfde te komen. Al snel kwam ik erachter dat zij op dat moment een relatie had met een klasgenoot waar ik veel mee omging. Zij had mij dit echter nooit verteld. En zo is het balletje eigenlijk gaan rollen.. we raakten steeds meer met elkaar in gesprek. Al snel bleek dat de klasgenoot waar ik veel mee omging een hak wilde zetten bij haar vader en dus deed alsof ze een relatie had met mijn andere klasgenoot. Het was liegen en bedriegen.

Het grappige was dat deze situatie ons veel dichter bij elkaar bracht. Waar we in de klas niets van elkaar wilden weten, zij vond mij een meisje met hoogmoed en ik vond haar altijd druk, groeiden we via MSN steeds dichter naar elkaar toe.

Uiteindelijk merkte ik bij mezelf dat er langzaam ‘gevoelens’ voor haar ontstonden. Ik vond het vervelend als ze niet online was en ik niet met haar kon praten. Ik merkte dat zij veel met mij deed. En zo kwam het moment dat we met elkaar af gingen spreken. Ik had wel aangegeven dat ik niet wist hoe ik zou reageren op haar als ik haar weer in het echt zou zien. Ik kon beter maar eerlijk zijn dacht ik toen. Ik vond het spannend en heel onwennig. Ik had immers drie jaar een vriend gehad, dit was zo anders. Uiteindelijk was het haar hand die ze op mijn been legde tijdens een bioscoopbezoek. Dat maakte veel bij mij los. Na de leuke film bezochten we samen het casino, waar we dichter tegen elkaar aan gingen staan en de spanning groeide. Omdat zij niet goed wist hoe ik zou reageren, wist ik dat ik het initiatief moest nemen. En na onze date was daar onze eerste zoen.

“Hoe werkt dit nu en hoe gaan we dat aanpakken?”

De dagen na die zoen stond mijn leven op zijn kop. Dit was niet wat ik had gepland. Een relatie met een vrouw, alles werd anders. Geen standaard huisje, boompje, beestje, maar een ingewikkeld proces voor de toekomst. Toch wist ik zeker dat zij de ware was. Het duurde ook niet lang voordat ik mijn ouders had ingelicht. Gelukkig reageerden ze positief.

Van verkering naar samenwonen en nadenken over onze toekomst kwamen kinderen uiteraard aan bod. Hoe werkt dit nu en hoe gaan we dat aanpakken? Je staat echt voor belangrijke keuzes.

Gelukkig zat Medisch Centrum Kinderwens dichtbij, dus een afspraak voor een intakegesprek volgde. Dit was op mijn verjaardag, ik werd toen 23 jaar. Heel jong nog, maar wij wisten inmiddels dat er redelijk lange wachttijden zijn voor zaaddonoren.

En dan krijg je een intakegesprek…

Benieuwd naar hoe dit verhaal verder gaat? Kom dan volgende week terug en lees hoe het verhaal verder gaat.

Diana Buitendijk-Elias
Hi! Mijn naam is Diana en ik ben de eigenaresse van Petit Life. Naast het runnen en het maken van de producten in deze webshop, ben ik ook moeder van Colin (2016) en Ryan (2018) en heb ik een grafisch-/webdesign bedrijf genaamd Dace Media.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.petitlife.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 71 reviews.